Eerste week Passaat
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans en Hannie
15 Maart 2008 | Nederland, Amsterdam
Sinds zaterdag 8 maart wonen wij op de Passaat samen met zeven andere passagiers. Eten en drinken verzorgd, redelijke hut met douche en toilet. Het schip is een oud loodsschip zie verder de website www.caribbeansailing.nl. Zondag hebben we nog een stuk van de Heineken Regatta gezien (zie foto) geweldige dag gehad.
Maandag, nadat er eerst een duiker was geweest om het anker te bevrijden, vertrokken naar St Barth, Hannie heeft therapeutisch gestuurd om zeeziekte te voorkomen. St Barth is een echt yuppen eiland, leuk om mooie boten te zien.
Dinsdag eerst Jac gebeld was jarig en daarna vertrokken naar St Eustatius, lagen grote tankers te wachten op olieoverslag, waren we al met de Eendracht geweest, wel een beetje gesnorkeld.
Woensdag naar Saba, was moeilijk om aan de wal te komen, veel golven maar eindelijk aan de wal in het kleine haventje, een leuke rondrit gemaakt, ieder eiland is anders hier veel mooie begroeiing. Interessant is de geschiedenis over de weg over het eiland die pas na erg veel inspanning is gemaakt, daarvoor kon je alleen maar via een trap op het eiland komen. Later is pas het haventje gekomen.
Donderdag een lange zeildag naar Anquilla heerlijk gezeild en geen regen. savonds met zn allen aan de wal gegeten en daarna nog naar een luidruchtig barretje geweest met live muziek en een beetje gedanst.
Vrijdag smorgens wat aan wal gelopen maar verder niet veel te zien. smiddags weer terug naar St Maarten. savonds heeft een van de gasten Jaap met Mirjam (de vriendin van onze schipper Pieter) een fantastiche Indische Rijsttafel in elkaar gedraaid. Zaterdag afscheid genomen en morgen zondag komt de volgende groep.
Wij zitten nu in Marigot te e-mailen en morgen hebben we een auto gehuurd voor een rondje eiland.
15 Maart 2008 - 18:52
Eveline:
Wow!!!!! Wat een geweldige foto!! Jullie zien er stoer uit zo achter het roer. En wat een prachtig mooi blauw water!! Ik ben jaloers. We hebben hier net een paar stormachtige dagen achter de rug.
Zo te zien genieten jullie met volle teugen. Houden zo.
Liefs,
Eveline -
16 Maart 2008 - 11:28
Jacqueline:
Lieve PaMa,
Mooie foto zeg, leuk om te zien, Lau was helemaal weg van de foto en Rutger wil ook weer graag varen.
Hier alles goed, slecht weer, nog steeds elke avond de open haard aan, wij snakken ook weer naar de zomer.
Rutger heeft gisteren verloren met voetballen, maar hij houd het aardig vol.
Jullie hebben dus nu al twee boot tochten achter de rug ?
Hoe bevalt het weer op het land ? Gaan jullie mama's neef nog opzoeken ? Lukt het een beetje met het vinden van leuke hotelletjes ? Hoe zijn de mensen daar ? vriendelijk ?
Doen jullie voorzichtig, we willen jullie graag weer heel ophalen, jongens staan te trappelen en willen ook graag weer met jullie mee naar de boot. Jullie zien er goed uit op de foto, wat een figuurtje mam, goed hoor !!
Dikke kus ook van de jongens, Jacqueline -
18 Maart 2008 - 12:56
Corry:
Lieve Hannie en Hans,
Zo'n heerlijke rijsttafel lijkt me ook wel wat. En wat een heerlijk zonnetje hebben jullie daar.
Hier bloeien de narcissen, de hyacinthen en de forsythia. Normaal bloeien de narcissen pas in april in mijn tuin. Het lijkt aardig weer, maar het is het niet. Het is gewoon koud en zondag kwam de regen met bakken uit de hemel. Dus wees maar blij dat jullie daar zijn.
Hier gaat alles z'n gewone gangetje. Iedere avond weg naar koor, vergadering, mensen helpen met hun belastingen, Portugese les enz. De katten zijn echt vermakelijk. Soms rennen ze achter elkaar aan in de kamer en stoeien ze met elkaar. Dan vliegen er wel wat pluizen rond.
Zondag waren Ellis, Tom, Rute en Ruben hier. Was heel gezellig. Gewandeld hebben we in de regen, om toch even een frisse neus te halen.
Jullie foto's kon ik eerst niet ontvangen en ook jullie eerste foto was verdwenen. Nu echter gaat alles weer goed. De beginfoto is er weer en ook de foto van jullie aan roer en die van de zeilschepen zie ik sinds een paar dagen. Leuke zonnige foto's. Lijkt me heerlijk.
Ik wens jullie nog een hele fijne tijd daar en kom maar heelhuids thuis.
Corry
23 Maart 2008 - 20:09
Els:
Lieve Hans en Hannie,
Merken jullie iets van Pasen? Of wordt het daar op een andere datum gevierd?
We hebben hier sneeuw, zelfs in Zeeland.
We wensen jullie nog een heel goed vervolg van de vakantie.
Liefs van
Ton en Els