Rondtour St Maarten
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans en Hannie
06 Maart 2008 | Nederland, Amsterdam
Hallo allemaal,
Even weer wat bijpraten, we hebben de afgelopen dagen het eiland (St Maarten dus) verkend met de auto van Ellen en Lida, mede opstappers van de Eendracht.
Veel leuke baaitjes verkend, Dawn Beach aan de oostkust was het eerste maar er stonden te hoge golven om te kunnen snorkelen. De wind is hier overwegend Noord-Oost en de kracht was 4-5 Bft dus nogal veel. de dag later zijn we naar Ansel Marcel in het Noorden geweest naar een meer beschutte baai en daar was van de kant af aardig wat te verkennen, Hannie is met twee Engelsen nog een stukje wezen snorkelen. We zijn ook nog naar Marigot geweest (de franse hoofdstad)daar hebben we de twee keer in de week fruit en vismarkt bezocht. Afstanden zijn hier niet groot, in twee uur rij je (over de hoofdweg, nou ja) het hele eiland rond. Ook in het oosten is het meer beschutte Orient Beach, daarvoor zijn we eerst nog naar een vlindertuin geweest, wel een aparte ervaring.
In het zuiden zijn ook leuke baaitjes Mullet baai en Mahu baai, maar wat minder makkelijk begaanbaar en wat gevaarlijker door de stroom die vlak langs de kust gaat.
Bij Marigot zijn we ook nog geweest naar Bay Rouge, was leuk zwemmen met lekkere golven maar als je weer naar het strand wilde zat je onder het zand dat met de golven mee kwam. Na afloop wel crepes in Marigot gegeten.
We zijn ook naar het hoogste punt van St Maarten geweest via een zeer smal weggetje naar Pic Paradise.
's Avonds nog wezen eten met Lida en Ellen in restaurant Chesterfields bij de jachthaven, mooi uitzicht over de baai.
Afgelopen dinsdag zijn we met een zeil catamaran naat Prickly Pear geweest een eilandje ten noorden van Anquilla. smorgens helaas regen maar na elven was alle leed geleden en hebben we daar nog heerlijk gesnorkeld en gegeten.
Volgens de locals is het weer van slag en hoort het altijd mooi met een beetje wind te zijn, dat hebben wij weer, vandaag Heineken Regatta wind/regen jacks gekocht voor alle zekerheid. De Regatta sfeer begint te komen.
Morgen, vrijdag, is de start met 281 boten in Simpson Bay bij het vliegveld en de finish in Philipsburg dus bij ons voor de deur, in de namiddag begint een groot feest dus een mooi afscheid als we zaterdag naar de Passaat verhuizen. We zullen dan nog wel wat van de zeilwedstrijd van dichtbij zien, want zaterdag is de finish in Marigot en zondag weer terug naar Simpson Bay.
We kijken naar ons vertrek zaterdag met de Passaat uit, vandaag even naar Simpson Bay geweest met de bus en bootjes gekeken.
Tot de volgende keer.
Tot de volgende keer.
06 Maart 2008 - 22:23
Hans Slavenburg:
Leuk jullie ervaringen te lezen.
Een fijne voortzetting van jullie vakantie. -
07 Maart 2008 - 07:11
Trudy Sival:
Hoi samen,
Geniet van jullie verhaal. Ondanks dat er geen foto's bijzitten, kan ik er toch een plaatje bij bedenken dankzij de beschrijving. (voel je de hint? Heb je ook foto's?)
Zo te lezen heb je contact met de locals gehad, hoe zijn die en kon je Nederlands met ze spreken of kon het alleen in het Frans?
Bon voyage, salut,
Trudy -
07 Maart 2008 - 17:24
Jetty:
Leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven.
Wat zijn de verschillen met bv Bali of Lombok? Toevallig was gisteravond een reportage over de reis met de Ombak Putih op TV. Dezelfde als die jullie gemaakt hebben.
Nog veel plezier morgen op de Passaat!
07 Maart 2008 - 23:54
Gerda:
Ha Hans en Hannie,
Geweldige reisverhalen! Krijg zin om aan te monsteren. Net bij Jeannette geweest zij vertrekt volgende week voor een maand om te zeilen vanaf Lnzarote. DE zeilkriebels krijgen me dan te pakken.
Maar vanochtend een berichtje vanuit Muiden en heb me ingeschreven om op 28 maart weer een dagje mee te zeilen. Helaas is de "Utrecht" er niet bij maar op één van die grote Tjalken is natuurlijk ook leuk. Betty gaat mee. Voor de zekerheid voor 3 personen ingeschreven want misschien is Walter dan inmiddels weer thuis.
Veel plezier en tot horens. Goede vaart! Gerda